Категории
Вашата кошница

Китари и бас китари

Искате ли да се научите да свирите на китара, без да харчите много пари?

Вижте нашата гама от китари за начинаещи и започнете днес!

Нашите модели китари и бас са перфектната комбинация от качествен звук и достъпна цена. Перфектният начин най -накрая да се мотивирате да започнете!


Китарата: идеалният инструмент за начинаещи

Китарата е един от най -лесните инструменти за изучаване. Много поп песни се състоят само от три акорда. С малко практика ще можете да свирите няколко песни за седмица или две! Китарите също са много гъвкави: можете да свирите почти във всеки стил музика, от джаз и поп до фънк и рок.


В допълнение към електрическите китари има и акустични китари. Има два вида акустични китари. Класическата музика на китара се свири на класическа китара с найлонови струни. Ако харесвате поп песни, кънтри музика и всякакви други стилове, обикновено ще свирите на акустична китара  метални струна. Китарите с метални струни се предлагат в различни модели, като Dreadnought, Jumbo и Auditorium, както и в шест и дванадесет струнни версии.


Има и акустични китари с вградени адаптери. Макар и различни по дизайн, тези електро-акустични китари могат да бъдат свързани към усилвател, точно като електрическа китара. Те са оборудвани с найлонови или стоманени струни. Адаптерът обикновено се намира под бриджа.


Друга причина, поради която китарата е толкова популярен инструмент за начинаещи? Можете да се научите да свирите, без да изучавате музикалната теория!

Акордовите диаграми и табулатурата улесняват да се види коя струна да се натисне и кое прагче. В YouTube има страхотни уроци за начинаещи.

Ако обаче искате да свирите на класическа китара, разбира се, ще трябва да се научите да четете ноти. Друг аргумент в полза на китарата е, че без значение какъв тип китара свирите, винаги е лесно да носите инструмента си в калъф на рамо.


Бас китара

Малко след изобретяването на електрическата китара се появява и първата електрическа бас китара. С по-дебелите си и по -дълги струни звучи много по-ниско от обикновената китара (една октава). Повечето бас китари имат само четири струни, но също се срещат и с пет или повече. Както при стандартната китара, има хиляди песни, които можете да се научите да свирите с табулатура, без да изучавате музикалната теория. И точно както за китаристите,  предлага уроци за начинаещи басисти.


Искате ли да се научите да свирите на китара или бас китара? Разгледайте всички наши китари и бас китари в нашия онлайн или физически магазин!