Категории
Вашата кошница

Martin&Co.

Марка: Martin&Co. Наличност: В наличност
Martin 41M11HTT, Единична метална струна за китара, Размер 0.11, E..
3.00лв.
Марка: Martin&Co. Наличност: В наличност
Martin M260, Струни за класическа китара, Normal Tension, Ball End..
19.00лв.
Марка: Martin&Co. Наличност: В наличност
Martin M265, Normal Tension, Струни за класическа китара..
33.00лв.
Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)

C.F. Martin & Company (или по-често срещан, като Martin) е американски производител на китари, създаден през 1833 г. от Кристиан Фредерик Мартин. Той е много уважаван за своите акустични китари и е водещ производител на плоски китари. Компанията също така е изработвала мандолини, както и няколко модела електрически и бас китари, въпреки че нито един от тези други инструменти в момента не се произвежда.

Седалището и основната фабрика на компанията се намират в Назарет, Пенсилвания, разположен в района на долината Лихай, САЩ. Сградата, включена в Националния регистър на историческите места през 2018 г., включва Музея на китарата Мартин, който включва над 170 китари, произведени от компанията през нейната история. Посетителите могат да видят снимки на известни собственици на китари, да изпробват някои китари или да направят обиколка на фабриката.

Текущата гама от инструменти, произведени от Martin, включва класически и акустични китари, укулелета, както и метални струни за китари. Компанията също така произвежда инструменти в Навохоа, Мексико. Произвеждат се приблизително 270 китари на ден.